Välkomna att dela Ekenäs StoryWalks med oss!

Skitviken Ranckens

Vi utvecklar från hösten 2017 ljud och bildpromenaderna så håll koll på den här sidan så får du uppdateringar. Du kan höra dem i din smarttelefon, på en pekplatta eller följa dem på datorn.

Den första i serien Ekenäs StoryWalks lanserade vi i oktober och nu till Bokkalaset i Ekenäs 2017 är det tid att lansera den andra promenaden och den första författarpromenaden!

Den första författarpromenaden handlar om plats och poesi, förvirring och frenesi. Vad och hur, lär man sig om nya platser man besöker, och hur är det med platser som inte är nya – hur utvecklas ens förståelse för och av dem när man sätter ord på upplevelser? Ljudpromenaden Om oss och kring oss, uppdateras under november och december

Skärmavbild 2017-11-09 kl. 12.16.49

Sedan ett drygt år tillbaka driver författarna Jolin Slotte och Heidi von Wright det konstnärliga projektet Om oss och kring oss. Det är en chodd (en chatpodd) som finns att ta del av på www.omossochkringoss.wordpress.com. Där lägger Slotte och von Wright upp text- bild- och ljudfiler som kommenterar samtiden – ja, rätt och slätt ÄR samtid. Ljudpromenaden i Ekenäs är den första chodden i ljudformat.

********

I den första promenaden tar Ylva Rancken-Lutz er på en StoryWalk runt Barckens udde. Den röda tråden är hennes pappa Rurik Ranckens foton från 40, 50 och 60-talets Ekenäs men under promenaden reflekterar hon också över staden som rum och delar med sig av några barndomsminnen.

******

Länk till appen som behövs hittar du här.

Skärmavbild 2017-10-09 kl. 19.33.39
Skanna QR koden så kommer du till promenaderna.

 

Vi tacka för stöder från Raseborgs kulturnämnd och Otto Malms donationsfond!

Hör av dig om du är intresserad av att göra en promenad själv eller med en grupp.

In English

We are creating StoryWalks in Ekenäs – right now, the two published are in Swedish but we are aiming at creating StoryWalks in many different languages. Maybe you want to make one? You find our contact information above.

Advertisements